REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Capodopere ale cinematografiei naționale la Gura Humorului, în perioada 8 – 10 octombrie


     "Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale", ajunge la Gura Humorului, în perioada 8 – 10 octombrie, continuându-și misiunea de promovare a filmului românesc din toate timpurile. 
     Astfel, în parteneriat cu Festivalul Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie "Toamnă la Voroneț", Caravana filmului românesc are onoarea de prezenta o serie de filme clasice românești, care au trecut testul timpului și au rămas în memoria spectatorilor. În sala Centrului Cultural Gura Humorului, spectatorii sunt invitați să vizioneze, în perioada 8 – 10 octombrie, cu începere de la ora 19.00, filmele Concurs (r. Dan Pița), Cel mai iubit dintre pământeni (r. Șerban Marinescu) și Ochi de urs (r. Stere Gulea). Regizorii Dan Pița, Șerban Marinescu și Stere Gulea, alături de criticii de film Marian Țuțui și Mihai Fulger vor fi prezenți la proiecții pentru a dialoga cu spectatorii. O supriză pentru spectatori va fi, cu siguranță, prezența doamnei Sofia Vicoveanca, nu doar pe ecranul de proiecție, în filmul Ochi de urs, ci chiar în sala de spectacol, alături de cinefilii care vor alege să fie în sală sâmbătă seara.
     Pe Esplanada Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina vor avea loc două proiecții în aer liber, dedicate, în special, tinerilor și adolescenților: Declarație de dragoste și Liceenii Rock’n’roll, ambele în regia lui Nicolae Corjos. Invitații speciali ai acestor filme sunt actorul Adrian Păduraru și criticul de film Ioan Pavel Azap.
     Ediţia 40 a Festivalului "Toamnă la Voroneţ" se desfăşoară în perioada 5 – 11 octombrie la Gura Humorului, ediţia din acest an conţinând o retrospectivă a concursului de diaporamă cu lucrările premiate de-a lungul acestui festival, un invitat special - regizorul Tudor Giurgiu, un medalion cinematografic in memoriam Ştefan Iordache, filme de ieri şi de azi, vernisaje de artă fotografică, lansări de carte, concerte de muzică folk şi o avanpremieră, filmul Şi atunci, ce e libertatea?, o producţie 2020 a regizorului Andrei Zincă.
     Festivalul Internaţional de Film, Diaporamă şi Fotografie „Toamnă la Voroneţ” a fost iniţiat în anul 1981 şi s-a desfăşurat anual, fără întrerupere, devenind unul dintre cele mai longevive festivaluri de gen din țară.
Detalii: Asociația CineCultura
(09.10.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: caravana filmului romanesc gura humorului 2020, dan piţa, mihai fulger, sofia vicoveanca

Opinii: