REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Cea de-a 3-a ediția a Festivalului de Film Victoria, între 26 și 28 august


     Între 26 și 28 august se reactivează spiritul liber și apetitul pentru filme în orașul de la poalele Munților Făgăraș.
     După succesul primelor două ediții, cu peste 4000 de participanți, întâlniri cu profesioniști în domeniu, premii, concerte, petreceri în aer liber, plimbări cu bicicleta și viața la cort, Festivalul de Film Victoria revine în forță, de data aceasta cu o selecție și mai bogată de producții cinematografice românești.
     Cea de-a treia ediție debutează cu proiecția în aer liber a filmului Bacalaureat (regia Cristian Mungiu), o creație cinematografică de o dublă însemnătate pentru oraș, având în vedere că filmările au avut loc chiar aici.
Vor urma câteva zile de maraton cinematografic în care publicul se va putea bucura de producții de excepție precum Comoara (regia Corneliu Porumboiu), #selfie (regia Cristina Iacob), Bună! Ce faci? (regia Alexandru Maftei), precum și de o selecție de scurtmetraje premiate național și internațional. Poarta albă va fi proiectat în prezența regizorului Nicolae Mărginean.
     Pe lângă proiecțiile în aer liber, la Casa de Cultură a orașului vor rula filme românești deja consacrate, prezentate însă în premieră în orașul Victoria. Selecția include și o animație pentru copii.
     Intrarea la proiecții este liberă, iar spațiile de campare sunt puse la dispoziție de autoritățile locale.
(18.08.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bacalaureat film, festivalul de film victoria 2016, filme romanesti, poarta alba film

Opinii: