REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



12 selecții la festivaluri pentru regizorul Dumitru Grosei


     Dumitru Grosei este cel mai selectat regizor moldovean la festivalurile internaționale de film de la începutul anului 2019. Cinci dintre filmele sale au adunat 11 selecții oficiale în Franța, Statele Unite, India, Belarus și Nigeria. Aceasta vine ca o continuare a succeselor de anul trecut, în care regizorul a acumulat 50 de selecții oficiale, 7 nominalizări și 6 premii.
     Cea mai importantă selecție pentru acest început de an, este cea de la Aubagne International Film Festival – Music & Cinema din Franța a filmului Today Artist, Tonight Taxist. Regizorul Dumitru Grosei împreună cu actorul și compozitorul Sergiu Terente vor fi prezenți pe toată durata festivalului, iar după proiecția filmului vor susține un Q&A cu publicul.
     Grand Prix-ul în valoare de 3000 de euro se acordă pentru cea mai bună muzică de film, festivalul având un interes sporit pentru această categorie. Acest eveniment cinematografic important, are ca invitați de onoare personalități celebre ale cinematografiei mondiale ca John Malkovich, Cristopher Lee, Félix van Groeningen, Trevor Jones sau Patrick Doyle și se va desfășura între 18 și 23 martie pe Coasta de Azur.
     Anul acesta, Dumitru Grosei a lansat filmul Reîntoarcerea.
(11.02.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: dumitru grosei, reintoarcerea film, today artist, tonight taxist short film

Opinii: