REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Operațiunea Monstrul” și „Trecătoarele iubiri” la Edinburgh


     Ultimele două filme din cadrul programului „Mark Cousins prezintă…” de la Edinburgh sunt Operațiunea Monstrul, în regia lui Manole Marcus, și Trecătoarele iubiri, de Malvina Urșianu, ambele prezentate în premieră internațională.

     Cele două lungmetraje vor fi precedate de scurtmetrajul Scurtă istorie de Ion Popescu-Gopo. Proiecțiile vor avea loc în datele de 7 și 14 decembrie la Filmhouse, cel mai mare cinematograf de artă din capitala Scoției.
     Sezonul a mai cuprins filmele Aferim! de Radu Jude și Nunta de piatră de Dan Piţa și Mircea Veroiu, incluse în programul „Zilelor Culturii Române” organizate de ICR Londra la Edinburgh, în perioada 10-17 octombrie, și Moartea domnului Lăzărescu, în regia lui Cristi Puiu, pe 4 noiembrie.
     Această serie de filme, curatoriată de celebrul cineast și istoric de film Mark Cousins, reprezintă un decupaj personal prin vârstele și stilurile filmului românesc, cuprinzând creaţii ale realismului poetic, comedii îmbibate de sarcasm subversiv, dar și producții mai recente, de o forță pe drept cuvânt celebrată în întreaga lume.
     ICR Londra își propune să itinereze programul „Mark Cousins prezintă…” în 2016 și în alte orașe ale Marii Britanii, precum Liverpool, Bristol, Manchester sau Cardiff. Proiectul a beneficiat de sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Dacin Sara și Empire Video Production.
Detalii: icr.ro
 
(04.12.2015)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: icr londra, mark cousin prezinta, operatiunea monstrul film, trecatoarele iubiri film

Opinii: