REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„100 de minute de scurtmetraj” de Ziua UNATC


     Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București poartă numele lui I.L. Caragiale, născut pe 30 ianuarie, acum 165 de ani.
     În semn de omagiu față de patronul spiritual, instituția de învățământ sărbătorește la aceeași dată și ziua UNATC, organizând cu această ocazie trei evenimente.
     Ziua începe cu decernarea titlului de Doctor Honoris Causa – acordat, prin hotărârea Senatului UNATC, lui Mats Ek și Ana Laguna, creatori emblematici care au marcat evoluția artei dansului contemporan. Ceremonia va avea loc începând cu ora 11.00 la sediul UNATC (et.1, sala Ileana Berlogea) și va putea fi urmărită în transmisiune directă pe internet.
     O selecție de 8 filme semnate de studenții Facultății de Film (licență și master), reunite sub titlul 100 minute de scurtmetraj e programată de la ora 16.00 în sala Cinema. Filmele pot fi văzute, în ziua de 30 ianuarie, și pe canalul Youtube al universității (accesând fereastra dedicată evenimentului pe site-ul UNATC). 
     Ultimul eveniment al zilei este spectacolul „Ivanov” de A.P. Cehov, în interpretarea studenților anului al II-lea de master Arta Actorului, coordonați de prof.univ.dr. Tania Filip. Reprezentația are loc la Sala Atelier, ora 19.00, dar poate fi urmărită și pe internet.
     La toate evenimentele Zilei UNATC intrarea este liberă – în limita locurilor disponibile.
     Detalii: www.unatc.ro
(27.01.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: facultatea de film bucuresti, scurtmetraje studentesti, unatc il caragiale

Opinii: