REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



“10 pentru film” la TIFF 2016


     Festivalul de la Cluj aduce vizibilitate pentru cineaștii români, iar selecția, în competiție sau în afara ei, este bună pentru portofoliu. Cu atât mai mult pentru tinerii regizori și actori. De patru ediții încoace, programul 10 pentru film este ca un casting cu public. Sunt aleși actori tineri, cu realizări artistice în teatru și mai puțin în film. Li se face un portofoliu (fotografii, clipuri video), sunt prezentați oamenilor din industria cinematografică, au un intens program de pregătire, finalizat cu realizarea unui clip pentru o melodie. Anul trecut se vorbea deja despre castingul câștigat de Lucian Rus, participant la program, pentru rolul principal din Inimi cicatrizate, regizat de Radu Jude.
     Anul acesta, la TIFF Lounge, Ileana Cecanu, coordonator al programului, i-a prezentat pe cei 10 pentru film: Alina Petrică (Godot Café-Teatru, În Culise,  Teatrelli - București), Andi Gherghe (Teatrul Ariel din Târgu Mureș), Cătălina Bălălău (Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț), Cezar Grumăzescu (Teatrul Excelsior din București, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul de Comedie), Ciprian Scurtea (Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu), Cristian Rigman (Teatrul Național din Cluj Napoca), Ioana-Florentina Manciu (Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova), Nicholas Cațianis (Teatrul Excelsior din București, Teatrul Național I.L.Caragiale), Richard Balint (Teatrul de Stat Oradea), Sânziana Tarță (Teatrul Național din Cluj-Napoca).

     Ca și anul trecut, videoclipul piesei ”Running High” a trupei Otherside a fost regizat de Iustin Șurpănelu și filmat de Ovidiu Grămesc.
Imagine: Valeriu Ciubotaru

 
(20.07.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 10 for film tiff 2016, 10 pentru film tiff 2016, ileana cecanu, running high otherside, tiff 2016, tiff lounge 2016

Opinii: