REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



”World War Cup”, animație 3D, creată de Sebastian Cosor și produsă de Mihai Mitrică


     Ce doi cineaști și-au unit forțele la Puls Digital Production pentru realizarea unui scurtmetraj de animație mai puțin obișnuit în România. World War Cup este un film de 20 de minute, la care au lucrat 15 oameni. Într-un studio de producție din altă țară am fi găsit un generic cu sute de colaboratori.
     Povestea are două personaje principale, ale căror voci sunt Andi Vasluianu și Tudor Chirilă, doi bătrâni ușor senilizați, care au luptat în Al Doilea Război Mondial și sunt mari amatori de fotbal. Amintirile din război se transpun într-un meci de fotbal, în care ei sunt eroii (evident) victoriei. Planurile se întrepătrund permanent în mintea lor încețoșată de bătrânețe. Sebastian Cosor a scris scenariul împreună cu Ana Lăzărescu și continuă să lucreze de doi ani la desene și animație. Cosmin Sîrbulescu a creat decorurile. Atenția la detalii este impresionantă și echipa are zilnic liste de modificări. Mihai Mitrică s-a alăturat echipei de creație ca producător.
     Pentru că World War Cup este în perioada de finalizare și intră în circuitul festivalier, echipa de la Puls Digital Production, parte a companiei Safe Frame, se pregătește pentru alte producții, pentru unele având deja finanțare de la Centrul Național al Cinematografiei. 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
(11.01.2017)

Cuvinte cheie: andi vasluianu, mihai mitrica, puls digital production, sebastian cosor, tudor chirila, world war cup animation

Opinii: