REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Un thriller românesc: „Vizitatorul” de Jamil Hendi


     În ultimii ani au apărut câteva scurtmetraje thriller sau dark şi festivaluri de gen – Lună Plină la Biertan şi Dracula Film la Braşov. Regizorul Jamil Hendi îşi asumă riscul de a face primul pas şi debutează în lungmetraj cu un thriller, producţia independentă Vizitatorul.
     Povestea are premizele unei pelicule de gen. Luca (Ionuţ Grama) şi Otilia (Oana-Irina Duţu) fac pasul din provincie în marele oraş Bucureşti, ajutaţi de Vlad (Oleg Apostol), prietenul lor din copilărie. Ei se mută cu chirie într-o clădire veche, în care mai locuieşte doar un bătrânel, Felix (Ion Haiduc). Apartamentul are o istorie sumbră: fosta chiriaşă, Irina (Andreea Boşneag), a dispărut în urmă cu 6 luni, în condiţii misterioase.
Noi am ajuns pe platoul de filmare dintr-o casă veche cu scări înguste, un adevărat test pentru directorul de imagine Alex Popescu.
     Jamil Hendi are o pasiune mai veche pentru filme thriller şi horror (prima tentativă este Friday Night, prezentat la Dracula Film 2014) şi i-a lămurit pe producătorul Daniel Hepp şi producătorul executiv Tudor Dumitrescu de la AJJA Film să intre în acest proiect.
     Vizitatorul a avut 15 zile de filmare şi un buget mic, aşa că nu putea fi vorba despre efecte speciale. Atmosfera dramatică a fost rezolvată prin jocul actorilor, stilul de filmare, decoruri şi machiaj.
Imagine: Dan Ţuculescu
 
(24.04.2015)


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: alex popescu, ionut grama, jamil hendi, making of vizitatorul, thriller romanesc, vizitatorul film

Opinii: