REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Toto și surorile lui”, nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film


     Toto și surorile lui (r. Alexander Nanău) este nominalizat la secțiunea Documentar a celei de a 28-a ediții a Premiilor Academiei Europene de Film.
     Filmul este produs de HBO Europe și Strada Film, în coproducție cu Alexander Nanau Production și poate fi urmărit pe HBO GO.
   Alături de Toto și surorile lui, în competiția pentru cel mai bun documentar au intrat: A Syrian Love Story (UK, r. Sean McAllister), Amy (UK, r. Asif Kapadia), Dancing with Maria (Italia/Argentina/Slovenia, r. Ivan Gergolet), The Look of Silence (Danemarca/Norvegia/Indonezia, r. Joshua Oppenheimer).
     La Premiile Academiei Europene de Film este nominalizat și Aferim! (r. Radu Jude), la categoria cel mai bun film străin.
    În fiecare an, ceremonia onorează cele mai importante realizări ale cinematografiei europene. Premiile Academiei Europene de Film se vor acorda în Berlin, pe 12 decembrie. Varianta editată și subtitrată a ediției de anul acesta a Premiilor Academiei Europene de Film va fi difuzată la HBO pe 19 decembrie, de la ora 18:25.
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: academia europeana de film 2015, aferim film, alexander nanau, hbo romania, radu jude, toto si surorile lui film

Opinii: