REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



“Toni Erdmann”, în avanpremieră națională la ANONIMUL IFF


     Toni Erdmann, în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, va rula în avanpremieră națională la Festivalul Internațional de Film Anonimul de la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării (8-14 august 2016). Proiecția va avea loc miercuri, 10 august, de la ora 23.00. 
     Toni Erdmann (Germania-Austria-România) este unul dintre cele trei lungmetraje finaliste care au intrat în cursa pentru Lux Film Prize. Producțiile vor fi proiectate în cadrul Lux Film Days, în perioada octombrie - decembrie 2016, în toate cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene. Pelicula a fost recompensată cu Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din competiția oficială a celei de-a 69 ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, fiind una dintre favoritele criticilor la trofeul Palme D’Or.
     Toni Erdmann este povestea lui Winfried care o vede rar pe fiica lui, Ines, cea care este prinsă cu jobul ei. Profesorul de muzică, rămas brusc fără elevi, se hotărăște să-i facă o vizită-surpriză.  Din distribuția filmului fac parte Peter Simonischek și Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Hadewych Minis, Lucy Russell, alături de actorii români Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol și Victoria Cociaș. Filmat aproape integral în România în vara anului 2014, lungmetrajul este coprodus de Ada Solomon prin Hi Film Productions.
Filmul va rula din 21 octombrie în cinematografele din România, lungmetrajul fiind distribuit de microFILM.
Detalii: facebook
(5.08.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ada solomon, anonimul 2016, hi film productions, toni erdmann film, vlad ivanov

Opinii: