REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Se filmează ”Aniversarea”, de Dan Chișu


     Într-o veche și abandonată casă boierească din centrul Bucureștiului, echipa de producție de la DaKino a amenajat câteva spații pentru filmările la Aniversarea/Confesiunea (titlu de lucru), lungmetraj scris și regizat de Dan Chișu.
     ”Casa în care se simt moliile”, cum zice Dan Chișu, e decorul poveștii despre aniversarea bunicului de 94 de ani (Mircea Albulescu), la care vin rubedeniile și foștii colegi. Povestea are unitate de timp și loc, așa că Dan Chișu mizează pe actori, care trebuie să dea dramatism personajelor, iar alegerea este impresionantă: Mircea Albulescu, Simona Bondoc, Emanuel Pârvu, Răzvan Vasilescu, Emilia Dobrin, Mădălina Constantin, Frederic Fisbach, Lucian Ifrim, Dana Voicu, Rodica Lazăr, Mircea Andreescu, Papil Panduru, Coca Bloos, Constantin Cojocaru, Mihai Constantin, Marian Râlea și George Remeș.
Liviu Pojoni Jr. este director de fotografie, Alina Pențac este scenograful filmului, iar Dana Roșeanu se ocupă de machiaj.
     Echipa aarc.ro a fost pe platouri în prima zi de lucru, când se făceau repetiții și se filma un plan-secvență cu Emanuel Pârvu, Mădălina Constantin și Emilia Dobrin. Actorul Emanuel Pârvu este un cinic directoraș de bancă, dar după filmări își reia proiectele de regizor. Mădălina Constantin este nepoata care locuiește în Franța și ține la imaginea femeii de succes. Actrița chiar locuiește și muncește în Franța de mai mulți ani. E fericită să lucreze acasă și a venit cu soțul, actorul Frederic Fisbach, care joacă și el în film, și cu copilul. Emilia Dobrin este cucerită de scenariu și a renunțat la un proiect teatral pentru acest film.
Filmările se termină la 1 iulie, iar premiera va fi, probabil, în 2016.
Imagine: Dan Țuculescu
 
 
  
(23.06.2015)


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: aniversarea film, dakino production, dan chisu, emanuel parvu, emilia dobrin, liviu pojoni jr, madalina constantin

Opinii: