REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



”Raisa”, scurtmetraj de Pavel Cuzuioc, în competiție la Cottbus și Tallinn


În timp ce Cristina Flutur este membră a juriului la Festivalul din Mexic, filmul în care joacă, Raisa, în regia lui Pavel Cuzuioc (Doina Groparilor), este în competiție la cele două festivaluri.

Scurtmetrajul a fost selectat în cadrul secțiunii competiționale a Festivalului Internaţional de Film de la Cottbus (3-8 noiembrie 2015) și în competiția internațională a Festivalului Internațional de Scurtmetraj Sleepwalkers (17 - 21 noiembrie 2015), în cadrul Tallinn Black Nights Film Festival. În competiția de la Tallinn, capitala Estoniei, este și Orizont, lungmetraj regizat de Marian Crișan.
Din distribuția filmului Raisa fac parte Cristina Flutur și Maria Sagaidac. Scenariul este semnat de Pavel Cuzuioc, la baza scenariului fiind proza scurtă, inspirată din fapte reale, scrisă de Aurelia Zavtoni. Într-o zi de iarnă, Raisa călătorește spre Chișinău, în speranța de a găsi ceva ce i-ar putea schimba viața. Michael Schindegger este directorul de imagine.
Proiecția filmului va avea loc la Cottbus în data de 6 noiembrie, ora 19.00, la Weltspiegel.
Scurtmetrajul de ficțiune Raisa este o producție independentă (Moldova-Austria-România), realizată cu multă pasiune de către regizor și întreaga echipă.  Filmările au durat 5 zile și s-au desfășurat în ianuarie 2015, în locații din Chișinău si suburbii. Post-producția filmului a fost realizată la Viena, Austria.
Pavel Cuzuioc s-a născut în 1978, în Republica Moldova. Studiază Dreptul la București, iar în 2000 se mută la Viena, unde urmează cursurile Post-Universitare la Academia Diplomatică. În 2003 se reprofilează și studiază regia si producția de film la Academia de Film din Viena. Din filmografia sa amintim documentarul Trois Femmes de Moldavie (2006) și Doina Groparilor/Digging for life, un proiect finalist al Concursului naţional de scenarii iniţiat de HBO România şi realizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ediţia 2010, secţiunea documentar. Doina Groparilor a fost selecționat la numeroase festivaluri internaționale. În prezent, cel mai recent proiect al lui Pavel, documentarul Das Ewige Warten/The Long Wait, este în post/producție.
Detalii: facebook

 
 



Galerie Foto

Cuvinte cheie: black nights tallin fest, cristina flutur, pavel cuzuioc, raisa film

Opinii: