REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Puls Digital Production


     Studioul Puls Digital Production, parte din Safe Frame, a fost fondat în 2014 de Sebastian Cosor și este specializat în filme de animație, SFX și reclame. Safe Frame este fondat 2013, de Sebastian Cosor - Creație,  Ștefan Popescu – production manager, Lucian Oancea -VFX supervisor, Adrian Costea – Supervizor pe Seturile de Filmare, Răzvan Mărgineanu – Technical Director, Cosmin Sîrbulescu – Concept și Ilustrație.
     Cea mai recentă realizare cinematografică este scurtmetrajul de animație World War Cup (3D/CG), care va avea premiera în acest an. Sebastian Cosor este realizatorul filmului, iar Mihai Mitrică e producător. Sebastian Cosor a lucrat mulți ani pentru trustul MediaPro, iar Mihai Mitrică este director general al Festivalului Anim’est.
Studioul are peste 15 colaboratori, permanenți sau pe proiect. Scurtmetrajul The Scream, regizor Sebastian Cosor, a fost primul succes al casei de producție, ceea ce a adus o bună poziționare în punctajul Consiliului Național al Cinematografiei și finanțarea unor noi proiecte.
     În 2016, Puls Digital Production a realizat o reclamă pentru lanțul de magazine Macy’s din Statele Unite ale Americii, o aplicație pentru parada anuală, care permite vizualizarea aceluiași eveniment în ani diferiți. Filmările s-au realizat în România, iar profesionalismul cu care a fost finalizat proiectul este o bună promovare a studioului.
     La prima vedere, sediul casei de producție nu are nimic spectaculos. Oameni care lucrează la computere, concentrați și în liniște. Abia când vezi ce lucrează, creativitatea, umorul și atenția la detalii ești impresionat, ”ți se aprinde beculețul”, cum zice Mitrică. Sebastian Cosor și Mihai Mitrică ne-au vorbit despre intenția de a mări studioul, pentru a face față comenzilor, dar și despre dificultatea de a-și recupera banii de la firmele din România care fac comenzi.
     Anul 2017 începe bine, cu premiera World War Cup, dar și cu noi proiecte, finanțate de CNC: 8 Minute, realizat de Sebastian Cosor și Cristian Pascariu, Aievea, realizat de Anton Octavian, și Ceva, realizat de Paul Mureșan.   
 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
 
(17.01.2017)

Cuvinte cheie: case de productie romanesti, mihai mitrica, puls digital production, romanian filmmakers, safe frame, sebastian cosor, world war cup animation

Opinii: