REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Premii AFCN pentru cineaști români


     Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie, a fost sărbătorită de Administrația Fondului Cultural Național prin festivitatea de acordare a premiilor anuale pentru proiecte culturale. Gala a avut loc la Cinema ”Elvire Popesco” și la Institutul Francez din București. Au fost nominalizați și premiați mai mulți cineaști, mulți dintre ei fiind susținuți financiar de către AFCN pentru diferite proiecte.
     Asociația Vira (Matei Budeș, Natalia Negru, Andrei Ciobanu, Ileana Szasz, Bogdan Palici) a fost premiată, la categoria Comunicare și mediere culturală, pentru proiectul ”Primul meu film documentar”.  
     Asociația Culturală Control N (Iulia Rugină, Oana Răsuceanu, Ana Agopian) a primit Premiul pentru Activarea patrimoniului imaterial pentru proiectul ”Disco BTT”.
     Premiul pentru Promovarea culturii în lume i-a revenit Asociației Monitor (Copel Moscu), care organizează BIEFF – Bucharest International Experimental Film Festival.
     Premiul special pentru celebrarea Centenarului, prezentat de Irina Cios, directoarea AFCN, acordat prin vot public, i-a revenit proiectului ”Regina soldat” al Asociației România Culturală. Printre nominalizați s-a aflat și proiectul ”CineBucurești. O sută de ani de modernitate”, al Asociației Pro Cultura.
     Asociația One World Romania (Alexandru Solomon) a fost nominalizată la categoria Activare culturală în spațiul public pentru Festivalul de film documentar, iar Asociația Arta în dialog (Monica Sebestyn) la categoria Soluții inovatoare în promovarea patrimoniului, pentru UrbanEye Film Festival.
     Asociația Docuart (Daniela Apostol) a fost nominalizată la categoria Activarea patrimoniului imaterial pentru Caravana Docuart.
Printre nominalizații la Premiul pentru management cultural s-au aflat și Oana Radu (Making Waves New York, Festivalul fArad) și actorul George Remeș (Godot Cafe-teatru și Festivalul de teatru independent).
Detalii: afcn.ro / facebook
 
(16.01.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: administratia fondului cultural national, premiile afcn pentru 2017

Opinii: