REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Premiere româneşti la HBO, în iunie


HBO ne propune în iunie două producţii româneşti din 2014 - Alt Love Building, regia Iulia Rugină, şi De ce eu?, regia Tudor Giurgiu.

Tot în luna iunie avem Ziua HBO la TIFF, cu un special program de documentare româneşti.
Alt Love Building, comedia romantică scrisă de Oana Răsuceanu, Ana Agopian şi Iulia Rugină, care e şi regizor, este produsă de Actoriedefilm.ro, şcoala înfiinţată de Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă. Alt Love Building este continuarea filmului Love Building, realizat de aceeaşi echipă. Cei trei actori – profesori îşi păstrează rolurile de traineri la tabăra de reparat relaţii, iar restul distribuţiei este alcătuit din elevii şcolii. Filmul este în programul HBO în 20, 21 şi 26 iunie.
De ce eu?, thriller politic regizat de Tudor Giurgiu pe un scenariu scris de el şi Loredana Novak, porneşte de la cazul procurorului Cristian Panait, iar premiera filmului în cinematografe a prilejuit şi lansarea campaniei Singur împotriva tuturor, pentru susţinerea celor care luptă pentru dreptate, indiferent de sistem. În distribuţia peliculei De ce eu? sunt Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile, Alin Florea, Dan Condurache, Virgil Ogăşanu. Producţia Libra Film este în programul HBO din 14, 15, 17, 18, 20 iunie.
Regizoarea Iulia Rugină este prezentă în programul lunii iunie şi cu alte două filme: scurtmetrajul Să mori de dragoste rănită, parte a omnibusului Scurt/4: Istorii de inimă neagră, şi cu mediumetrajul Captivi de Crăciun.
Celelalte filme din Scurt/4: Istorii de inimă neagră sunt scurtmetrajele O Lume Nouă, regizat de Luiza Pârvu, Trece şi prin perete, regizat de Radu Jude, şi Kowalski, regizat de Andrei Creţulescu, toate producţii independente.
Un alt scurtmetraj care revine în programul HBO al lunii iunie este Un duet, scris şi regizat de Andi Vasluianu, realizat în cadrul programului Actori în spatele camerei de la Anonimul 2013 şi produs de Saga Film.
Un film care a avut premiera cu ceva timp în urmă, dar care rămâne în program, este Doina groparilor, un documentar realizat de Pavel Cuzuioc şi produs de HBO în 2011.
Detalii: www.hbo.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: filme romanesti la hbo, hbo romania, programul hbo iunie, ziua hbo la tiff 2015

Opinii: