REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Peste 500 de spectatori la avanpremiera „Planeta Petrila”


     Planeta Petrila (regia Andrei Dăscălescu) a fost văzut duminică seară în avanpremieră chiar la Petrila, Casa de Cultură din localitate dovedindu-se neîncăpătoare pentru cei peste 500 de oameni care au venit să vadă prima proiecție de film din localitate după mai bine de 20 de ani.
     În timpul zilei vizitatorii și localnicii au făcut un tur al muzeelor alternative create de Ion Barbu (Muzeul Instalatorului Român, Muzeul Mamei, Casa Memorială ID Sîrbu), au vizitat Mina Petrila, închisă în octombrie 2015, într-un tur ghidat chiar de fostul director al minei – Constantin Jujan și au asistat la ceremonia în care Andrei Dăscălescu a fost numit Cetățean de Onoare al Orașului Petrila.  
     Tot pe 4 iunie a avut loc și vernisajul expoziției cu imagini din Petrila surprinse de Andrei Dăscălescu de-a lungul celor trei ani pe care i-a petrecut pregătind filmul. Expoziția realizată cu sprijinul Epson va putea fi văzută și la Cluj și București.
     Următoarele avanpremiere ale filmului vor fi la Petroșani – Teatrul Dramatic ID Sîrbu (luni, 5 iunie), la Cluj în selecția celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (pe 8 și 9 iunie) și la Tulcea în cadrul Festivalului Internațional de Film Pelicam (11 iunie). Planeta Petrila va avea premiera în cinematografe pe 23 iunie.
     Detalii: Facebook
(06.06.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei dascalescu, documentare romanesti, mina petrila, minerit romania, planeta petrila film

Opinii: