REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Lucian Pintilie și ”De ce trag clopotele, Mitică?” la FNT 2015


Festivalul Național de Teatru din 2015 a programat două filme în cadrul unor evenimente speciale. Primul a fost proiecția Un etaj mai jos, cea mai nouă producție regizată de Radu Muntean, în care joacă actorul Teodor Corban. Al doilea i-a fost dedicat lui Lucian Pintilie. La Cinema Studio, în prezența regizorului, a lui Marie France Ionesco și a actorului Mircea Diaconu, a fost vizionarea filmului De ce trag clopotele, Mitică?, adaptarea cinematografică a piesei lui Caragiale  – ”D’ale carnavalului”. Nu e întâmplător că Teodor Corban, întrebat fiind, pentru rubrica Stop Cadru, care e secvența lui memorabilă dintr-un film românesc, a răspuns, fără să stea pe gânduri, că este mereu impresionat de monologul lui Ștefan Bănică din De ce trag clopotele, Mitică?.  
Marina Constantinescu, director FNT, și Laurențiu Damian, președinte UCIN, au vorbit în deschiderea evenimentului. Printre invitați s-a numărat și actrița Irina Gărdescu.
Imagine: Dan Țuculescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: de ce trag clopotele mitica film, festivalul national de teatru 2015, lucian pintilie, marina constantinescu, mircea diaconu, teodor corban, un etaj mai jos film

Opinii: