REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Laborator fARAD 2017, cu Mona Nicoară și Dana Bunescu


     Festivalul de film documentar fARAD organizează, din 2016, un laborator pentru cineaștii care au un proiect în dezvoltare. Despre motivația realizării acestui proiect și modelul de structurare (laboratorul de la Sundance Institute) ne-a vorbit Mona Nicoară, director artistic al festivalului și realizator de documentare. În perioada în care am discutat despre noua ediție a laboratorului (3-8 octombrie 2017), ea și Dana Bunescu lucrau la un nou documentar despre Nina Cassian.
 
     Dana Bunescu a susținut și prima ediție a laboratorului, cu tema Sunetul de film documentar ca parte din viziunea creativă. Cele trei zile de lucru din programul 2016 au fost prea puține, au susținut participanții, așa că în 2017 sunt cinci zile de atelier.
 
     În 2017, Mona Nicoară a invitat-o pentru un seminar de Storytelling și montaj de documentar pe Erin Casper, nominalizată în 2015 la Premiul Emmy pentru montaj. Cele două cineaste s-au cunoscut în cadrul Laboratorului Sundance și au lucrat împreună la Our School, documentar de lungmetraj din 2011. În fiecare zi a festivalului de la Arad, invitații speciali vor avea sesiuni de feedback pe proiectele în dezvoltare ale participanților.
     Festivalul de film documentar fARAD este inițiat și organizat din 2014 de Corina Șuteu și Romanian Film Initiative, în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad. Festivalul se află sub patronajul Primăriei Municipiului Arad și este produs și co-curatoriat de Asociația Film ETC. (producător general Oana Radu și consultant programare Mihai Chirilov). Partenerii festivalului sunt 111 Film (Eugen Lumezianu) și Asociația Culturală pentru Educație prin Artă, care a primit sprijinul Centrului Național al Cinematografiei pentru acest laborator.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
 
(15.08.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: dana bunescu, farad 2017, laborator farad 2017, laborator film documentar, mona nicoara

Opinii: