REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



KINOdiseea 2016


     Singurul festival de film pentru copii din România a ajuns la a opta ediție, cu o selecție bogată de filme premiate la festivaluri internaționale și cu un program nou pentru adolescenți – KINOdiseea Youth, pentru că publicul de la primele proiecții a crescut. În ciuda problemelor generate de numărul din ce în ce mai mic al sălilor de cinema, directorul general al festivalului Daniel Mitulescu, a găsit soluții alternative. Filmele au fost proiectate la Cinema Pro, Cinemateca Eforie, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Țăranului Român, Hollywood Multiplex. Numărul mare de producții românești și internaționale din program, selectate de Ligia Keșișian Mitulescu, director artistic, și harta complexă a locurilor de desfășurare a proiecțiilor transformă festivalul într-o probă de manageriat pentru echipa de la Asociația Metropolis.
     Din juriile KINOdiseea au făcut parte și Maria Dinulescu, Oana Cuzino, Cristi Mărculescu, Dorotheea Petre, Olimpia Melinte, Aylin Cadîr. La gala de premiere, Olimpia Melinte a venit împreună cu fiul ei în vârstă de doi ani, Sasha. Una dintre surprizele KINOdiseea 2016 a fost avanpremiera lungmetrajului La drum cu tata, scris și regizat de Anca Miruna Lăzărescu și produs de Strada Film. La întâlnirea cu publicul au venit regizoarea, producătorul Daniel Mitulescu și mare parte din echipă. Ana Ularu, prietenă cu Anca Miruna Lăzărescu încă de la prima lor colaborare, scurtmetrajul București-Berlin (2005), a fost pe scenă, în ciuda virozei care o împiedica să vorbească. Filmul de debut al regizoarei a fost premiat și de juriu și de public. La drum cu tata va avea premiera în România în primăvara lui 2017, după premierele de la Berlin și Moscova.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
 


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: anca miruna lazarescu, asociatia metropolis, daniel mitulescu, kinodiseea 2016, kinodiseea youth 2016, la drum cu tata film

Opinii: