REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



InnerSound New Arts Festival așteaptă înscrieri până pe 25 iulie


     InnerSound New Arts Festival prelungește perioada de înscriere la competiția de filme și animații mute de scurtmetraj până la data de 25 iulie 2016.
     Cea de-a patra ediție a InnerSound New Arts Festival va avea loc în Bucureşti, în perioada 28.09-1.10.2016 și va include concerte camerale, instalații, film mut și fotografie, precum și workshop-uri creative, punând muzica contemporană în relație cu artele vizuale și multimedia.
     Printre invitații prestigioși ai ediției 2016 se regăsesc: cvartetul de coarde Ad Libitum (violoniștii Alexandru Tomescu și Șerban Mereuță, violistul Bogdan Bisoc și violoncelistul Filip Papa), ansamblul cameral SonoMania, dirijorul Alexandru Mija, pianiștii Gabriela Sultana (Malta) și Mihai Măniceanu (România),  acordeonistul Ghenadie Rotari (Moldova-Italia), ansamblul  de tehno acustic Project 128 (Olanda), compozitoarea și artista multimedia Svetlana Maras (Serbia), soundartist-ul și DJ experimental Lukatoyboy (Serbia).
     Tema ediției, TOUCH, invită la reflecție asupra atingerii:  ca graniță între tehnologie și simțire, ca punct de întâlnire între artist și spectator, ca prim pas concret de la sentiment la materie. Tema reprezintă și punctul de pornire în realizarea scurtmetrajelor, putând fi interpretată în orice tip de limbaj vizual (narativ, experimental, o combinație a acestora etc). Scurtmetrajele trebuie să aibă o durată între 3 și 8 minute.
     Scurtmetrajele selecționate vor fi proiectate în cadrul SILENT FILM NIGHT, pe 29 septembrie 2016, ora 20:00, la sala Elvira Popescu, însoțite de coloană sonoră realizată special de tineri compozitori români şi interpretată live de ansamblul cameral SonoMania, în formula clarinet, vioară, violă și violoncel, sub conducerea dirijorului Alexandru Mija.
     Juriul concursului de scurt metraje de film mut este format din regizorul Andrei Ujică, regizorul Claudiu Mitcu și monteurul Cătălin Cristuțiu.
     La finalul festivalului (1.10.2016) vor fi înmânate următoarele premii: Trofeul InnerSound pentru cel mai bun film, Premiul Publicului pentru filmul preferat, Premiul Publicului pentru muzica originală preferată.
     Înscrierea scurtmetrajelor se poate face până în data de 25 iulie 2016 prin transfer electronic sau link către Vimeo/Youtube pe adresa innersound.festival@gmail.com sau prin poștă, la adresa Centrul de Muzică Electroacustică și Multimedia, Universitatea Națională de Muzică din București, Dl. Cătălin Creţu, Str. Ştirbei Vodă nr. 33, sector 1, 010102, București, România.
     Participanții sunt rugați să includă în aplicație CV sau biografie, synopsis sau scenariul filmului și un text scurt ce descrie legătura cu tema festivalului, Touch.
     Rezultatele vor fi anunțate în jurul datei de 1 august, după care regizorii vor fi puşi în contact direct cu tinerii compozitori.
     InnerSound New Arts Festival este singurul eveniment independent din România care oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane culte, punând-o în relație cu artele vizuale, film și multimedia.
 
(15.07.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei ujica, catalin cristutiu, innersound new arts festival 2016, scurtmetraj mut, silent film

Opinii: