REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Festivalul Internațional de Film „Très Court” se pregătește de start


     Cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film „Très Court” se va desfășura la București în perioada 3-5 iunie 2016, fiind organizat de Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, în parteneriat cu Orange.
     Amatori sau profesioniști, realizatorii acestor foarte scurtmetraje (maxim 3 minute) vin din lumea întreagă și reflectă societatea contemporană în toată diversitatea sa. Festivalul „Très Court” va organiza proiecții simultane pe cele 5 continente, în 80 de orașe din 30 de țări.
     În România, această ediție va fi împărțită în patru selecții bine distincte: competiția internațională, „Paroles de Femmes” și „Très Courts Familial”. Cea de-a patra secțiune reprezintă selecția națională „Around the Très Courts România”, ce cuprinde cele mai bune filme de foarte scurtmetraj realizate în România în ultimii ani. Publicul va fi invitat să voteze pentru filmul său preferat, în prezența regizorilor din București.
     La București, proiecțiile se vor desfășura la Institutul francez (bd. Dacia, nr. 77). Terasa „Chez Elvire” va găzdui în aer liber selecţia naţională română și competiţia internaţională 1 (vineri 3 iunie 2016, la ora 21.30), precum și selecţia „Paroles de Femmes” și competiţia internaţională 2 (sâmbătă 4 iunie 2016,  la ora 21.30). Cinematograful Elvire Popesco va avea proiecții în cadrul programului „Jeune Public” (sâmbătă 4 iunie 2016 și duminică 5 iunie 2016, la ora 11.00).
     Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 5 RON, iar studenții beneficiază de gratuitate, cu condiția de a se înregistra în prealabil.
     Detalii: Trescourt.com // Facebook
 

 
(28.05.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinema elvira popescu, festival de film tres court bucuresti, festival tres court 2016, institutul cultural francez bucuresti, scurtmetraje romanesti tres court

Opinii: