REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



CineMAiubit 2016, ediție aniversară 20


     Ediția aniversară a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit s-a desfășurat la Cinema Elvira Popescu, în perioada 7-11 decembrie 2016. Ajuns la ediția cu numărul 20, festivalul a crescut în fiecare an, ajungând să integreze, pe lângă proiecțiile filmelor studențești, și o serie de evenimente conexe dedicate studenților, așa cum ne-a povestit Doru Nițescu (directorul festivalului) în interviul acordat echipei AaRC. Ioana Mischie ne-a vorbit despre proiectele în care este ea implicată, respectiv CineRitm (facilitează colaborările între compozitori și regizori din cadrul UNMB și UNATC) și MiniMidpoint (atelierul de scenaristică susținut de Csaba Bollok). La CINETic au avut loc două workshop-uri: Banana Animation Workshop (susținut de Matei Branea, Valeriu Căliman și Mirela Vlad) și cel dedicat efectelor speciale de machiaj (susținut de LidijaTrisovic Milinkovic din Serbia). O noutate a acestei ediții este organizarea sesiunilor de Q&A la finalul proiecțiilor, moderate de studenții de la Facultatea de Film, Departamentul Scenaristică-Filmologie, Anul I:  Călin Boto și Emil Vasilache.
     O altă schimbare poate fi observată în selecția CineMAiubit, care primește tot mai multe scurtmetraje de la alte școli de film din lume, componența programului fiind tot mai diversă. Juriile care au ales câștigătorii celor trei secțiuni (ficțiune, documentar, animație și film experimental) au avut o misiune dificilă. Palmaresul ediției 20 CineMAiubit arată acest lucru.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
 
(26.01.2017)


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: cinemaiubit 2016, cineritm, minimidpoint, unatc, unatc production, universitatea nationala de arta teatrala si cinematografica bucuresti

Opinii: