REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Anim’est 2018: Making of ”Ceva”, de Paul Mureșan


     Unul dintre cei trei cineaști români invitați la Anim’est 2018 să participe la secțiunea Making of, Paul Mureșan a prezentat procesul de realizare a celui mai nou film, Ceva, împreună cu producătorul Mihai Mitrică de la Safe Frame.
     Ca și ceilalți doi animatori, Sergiu Negulici și Serghei Chiviriga, Paul are o istorie personală legată de Anim’est. A câștigat Premiul pentru cel mai bun film românesc 2014 cu Pui de somn, primul lui scurtmetraj, a fost trainer la ediția din 2015, a primit Premiul pentru cel mai bun film românesc și în 2016, cu Mamă, tată, vreau să vă spun ceva.  
     După cele două producții independente, Paul a colaborat cu Mihai Mitrică pentru Ceva, scurtmetraj produs de Safe Frame, finanțat de CNC și de Fondul cinematografic din Cehia. Producție complexă, pentru care Paul a realizat peste 11.000 de desene, Ceva are și o muzică originală compusă de Milos Orson Stedron și procesată în Cehia.
     La prezentarea de la Anim’est, Paul Mureșan a spus că a gândit filmul ca parte a unei trilogii a fricilor, începută cu Pui de somn și continuată cu Mamă, tată, vreau să vă spun ceva.
Mihai Mitrică este director general al Festivalului Anim’est de mai mulți ani și această experiență l-a determinat să se implice ca producător în filmul lui Paul Mureșan.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: animest 2018, ceva short film, making of ceva, mihai mitrica mitrix, paul muresan

Opinii: