REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



A 7-a ediție a Kinodiseea și „Teenagers in Focus”


     Cea de-a 7-a ediție a Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii, se desfășoară între 13 și 18 noiembrie, în București.

     Anul acesta, festivalul inaugurează o secțiune nouă, „Teenagers in Focus”. În cadrul acestui program urmează a fi prezentate trei filme despre adolescență: Bande de filles (2014, r. Céline Sciamma), care a deschis Quinzaine des Realisateurs la Cannes, A Brilliant Young Mind (2014, r. Morgan Mathews), lansat la Toronto IFF, și Landfill Harmonic (r. Brad Allgood și Graham Townsley), un documentar despre un grup de copii din ghetourile sărace ale Paraguayului.
     Kinodiseea are o secțiune competițională și alte programe paralele: retrospectiva, panorama și scurtmetraje pentru copii. Juriile sunt formate atât din copii, cât și din profesioniști.
     De asemenea, vor avea loc și o serie de discuții cu echipele de filmare, masterclass-uri și seminare de educație audiovizuală pentru cei din industrie și pentru public. În parteneriat cu Institutul Francez din București, vor fi organizate ateliere de compoziție muzicală și sunet.
    Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea, membru al Asociației Europene a Filmului pentru Copii (ECFA), este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Uniunii Cineaştilor din România, al Primăriei Sectorului 5, Programului Europa Creativă – Media și al Institutului Francez din București.
     Cea de-a șaptea ediţie aduce 100 de premiere naționale, 29 de lungmetraje și 80 de scurtmetraje, care vor fi proiectate la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi Cinema Pro, Cinema Eforie și Cinema Union.
     Detalii:  Kinodiseea.ro/ //  Facebook



Galerie Foto

Cuvinte cheie: festival de film pentru copii, filme adolescenta, kinodiseea 2015, teenagers in focus

Opinii: